ההבדלים בין סטארטאפים דיגיטלים שהצליחו לכאלה שכשלו

ניווט מהיר

מיזם ללא תכנית עסקית, מצגת לא מספיק משכנעת, אי בדיקה של נתונים והמצאה שלא באמת אבל באמת מספקת מענה לבעיה שקיימת – אלו הן רק חלק מהמכשולים שמנעלו מישראלים שפיתחו סטארטאפים דיגיטלים להצליח באמת. הרי לא מעט מאיתנו חולמים לעשות את זה בגדול. אולי המשפט הזה שחוק אבל אם לומר את האמת ”אין קיצורי דרך“. גם אלה שעשו את זה בענק תוך זמן קצר של פחות מ-5 שנים, עבדו קשה מאוד בשביל למכור את המיזם שלהם במיליוני דולרים. מנתונים עולה כי יותר מ- 600,000 סטארטאפים נסגרים בשנה אחת. אז מה בכל זאת הופך מיזם למצליח?

10 דברים שאסור לוותר עליהם בדרך לסטארטאפים דיגיטלים מצליחים

אורי אלטר – יזם וסטארטאפיסט ידוע, מציג בפנינו 10 דברים או טיפים שכל יזם מתחיל חייב לאמץ אותם. הוא טוען שבלי 10 הדברות, מאוד קשה לקדם רעיון ולהביא אותו לידי מימוש ולא משנה באיזה תחום.

  1. מוצר או רעיון טוב עם רמת ביקוש גבוהה – שמדברים על מיזמים יש חשיבות מאוד גבוהה לטיימינג. יכול להיות שרעיון מסוים לא רלוונטי עכשיו אבל הוא כן יהיה רלוונטי מאוד עוד 5 שנים. לכן, נושא הרלוונטיות הוא סופר קריטי.
  2. חקר מתחרים – יש לבדוק האם יש מוצרים דומים או זהים למוצר שלנו ואם כן מה מיוחד בשלנו שאין לאחרים.
  3. תכנית עסקית – אנחנו כל הזמן שומעים את המושג הזה תכנית עסקית. תכנית עסקית טובה ומוצלחת היא כזו שלוקחת בחשבון את כל התרחישים שיכולים לקרות. תכנית עסקית טובה היא כזו שמציגה נתונים מספריים ממשיים וכוללת בניית אסטרטגיה שיווקית.
  4. מימון – כדי להקים מיזם חייבים כסף. צריך לחשוב מאיפה מגייסים את הכסף הזה, להכיר את כל סוגי המשקיעים, לעשות עליהם שיעורי בית וכמובן…
  5. לבוא עם מצגת מוכנה – מצגת שיווקית, משכנעת שיש בה את כל מה שהמשקיע צריך לדעת על המוצר או הרעיון שלכם.
  6. כוח אדם – הון אנושי הוא MUST בכל מה שקשור להקמת מיזמים. חשוב לשים דגש על צוות מגובש, סינרגטי שעובד בשיתוף פעולה ואנשים שמפרים אחד את השני. חולשה של אחד צריכה תמיד לבוא לידי ביטוי בחוזקה של האחר.
  7. נטוורקינג- מאוד חשוב לבנות מערכת קשרים טובה.
  8. לא לוותר- נחישות והתמדה לאורך כל הדרך, גם שקשה וגם שיש נפילות קריטיות בדרך להצלחה.
  9. ניתוח – כדאי לנתח כל כישלון והצלחה שיש בדרך ולפי הניתוח לבצע את השינויים.
  10. שהכסף לא יעלה לכם לראש – תמיד לזכור מאיפה באתם, גם אם אתם כבר בדרך הנכונה.
מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
ניווט מהיר
רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר