מה זה אומר לעבוד בחברת סטארט אפ?

ניווט מהיר

ישראל נחשבת בתקשורת הבין לאומית כמעצמת סטארט אפ. זהו תואר מעניין ומלא בכבוד אך לא תמיד ברור ומובן עד הסוף מה זה בעצם אומר. מהי חברת סטארט אפ? מה עושים בה? במה היא שונה מכל ארגון או חברה אחרים בעולם התעסוקה כאן בישראל או במדינות אחרות ברחבי העולם? למה השיח מתרכז דווקא בחברות הסטארט אפ ופחות בחברות אחרות? חשוב להבין שכיום עולם הסטארט אפ הרבה יותר מסודר וברור. כשהוא היה רק בחיתוליו אפשר לומר שהוא היה פרוץ ולא היה לגמרי ברור מתי החברה נקראת סטארט אפ, חברת היי טק או פשוט ארגון שעוסק בתחום מסוים. ברגע שמבינים מה הדרך של חברת הסטארט אפ (המכונה בעברית תקנית חברת הזנק או יזמות) קל יותר להבחין בינה לבין חברות העוסקות בנושאים אחרים.

 

במה עוסקות חברות הסטארט אפ בישראל?

חברות ההזנק, מעצם השם שלהן, שמות לעצמן למטרה לשפר תהליכים, להמציא משהו שאין ויכול לעזור, חברת סטארט אפ שעוסקות בעולמות הרפואה יחפשו רעיונות לשיפור התחושה של מטופלים, ימציאו עזרים רפואיים שמקלים על כאב או מקצרים פעולות רפואיות. בגזרת הטכנולוגיה אפשר להתוודע לאינספור חברות סטארט אפ שמפתחות רכיבי תוכנה או חומרה, מפתחות אפליקציות, בין אם לעסקים אחרים ובין אם למשתמשים הסופיים ועוד. אפשר בעצם לומר שמיטב המוחות מגיעים לחברות הסטארט אפ על מנת להמציא מחדש את הגלגל. בדיוק כך מתארים את המצב אלה שמכירים את עולם הסטארט אפ מבפנים, אנשי מקצוע כמו אורי אלטר למשל. על פי החזון של החברה היא תבחן לעומק תהליכים או פעולות שמבוצעים ממילא ותחפש דרכים לקצר, לחסוך זמן או כסף וכמובן לשפר באופן כללי את החוויה עבור המשתמש הסופי.

 

מי  עובד בחברות סטארט אפ?

כיום, מכיוון שהתחום הזה נחשב להרבה יותר מסודר ומוסדר – אין זה פשוט כמו פעם להתחיל לעבוד בחברת סטארט אפ. הדרישות כיום מאד תובעניות וגבוהות והחברות מחפשות את המוחות המבריקים, האנשים שיש להם שילוב מצוין של ידע, השכלה וניסיון. כאשר כל אלה גם יהיו מלווים על ידי כישורים אישיים משמעותיים ותכונות אופי ייחודיות – הרי שיתקבל המועמד המושלם. החברות לא רוצות לבזבז זמן על חפיפה או לימוד ולכן ברוב המקרים הניסיון יהיה מהותי ומתבקש. לא בכדי הרבה מאד קורסים מקצועיים בשנים האחרונות יהיו מלווים בהתנסות מעשית ארוכה ומעמיקה ככל האפשר, זאת על מנת לאפשר למסיימי הקורסים להתנסות ולהגיע להגשת מועמדות לתפקידים כשיש להם ניסיון מסוים בתפקיד.

התפקידים הנפוצים בחברות הסטארט אפ

כאמור, תחומים מעמיקים של חומרה ותוכנה, רכיבים אלקטרוניים בעלי מהות ספציפית, פיתוח אפליקציות לשיפור תהליכים וכמובן הקלה על המשתמשים או על מי שנותן את השירותים. חשוב להבין שהתפקידים באמת יכולים להיות מאד מגוונים ומעניינים ויכולים להיות כאלה שפונים למשתמשי קצה או לאחד השלבים של התהליך. כך או כך מה שייבחן לעומק זה המקצועיות של מועמד זה או אחר והערך שהוא יכול להביא איתו. דבר נוסף שתעשיית הסטארט אפ מטפחת וכבר מזמן פרסה עליו חסות הוא התחום המאתגר של אבטחת תוכנה ומניעת מתקפות סייבר של גורמים עוינים על מאגרי מידע ושרתי אחסון וירטואליים. בזכות פועלן של חברות הסטארט אפ הרבה חברות וארגונים מציעים שירותים ללקוחות שלהם מתוך ידיעה שהענן מוגן ולא יכולה להתרחש זליגה של המידע או פריצה למאגרי הנתונים.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
ניווט מהיר
רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר