קידום חנות וירטואלית: טיפים מעשיים

ניווט מהיר

חנויות וירטואליות הפכו לדרך המהירה ביותר , היעילה ביותר והנוחה ביותר לבצע קניות. מוצרי חשמל, ביגוד והנעלה, מוצרי קוסמטיקה, מוצרי ניקיון, אביזרים לכלבים, צעצועים לילדים, והרשימה עוד ארוכה…את כולם אפשר לרכוש און ליין. ובכלל, אם אנשים היו מאז ומתמיד מכורים לקניות און ליין, הרים שכעת בעקבות מגפת קורונה – אחוז ענק מהרכישות נעשה ברשת.

מי שפתח חנות וירטואלית לפני עשור ומי שעושה זאת רק עכשיו: חייב לדעת כיצד לבצע קידום חנות וירטואלית, זאת כדי שיותר גולשים יכנסו לאתר של החנות ויבצעו רכישות. אבל איזה טיפים מעשיים ישנם? הנה כמה כאלה המגיעים היישר ממקדמי אתרים מומחים:

תגיות ותיאורי מוצר

בתחילה חשוב מאד לבחור תגי מטא משמע: לשלב אמצעות תגיות את שם המוצרים והקטגוריות בחנות שלכם. למשל, את הביטוי 'נעלי ספורט לנשים', חשוב לתייג בתיאור המוצרים בקטגוריות או במוצר עצמו וגם בתוכן. תיוג כזה יעזור לקדם את האתר שלכם כאשר אישה תחפש נעלי ספורט. לעיתים יש לכתוב את שם המוצר או השירות באנגלית וגם בעברית, וחשוב לבצע מחקר בנוגע לתיוגים האלה. חשוב לשלב וורייאציות באנגלית ועברית כמו למשל 'מוצרים של חברת אפל' עם 'מוצרים של חברת apple. התיוגים האלה חשובים מאד כדי שהגולש יגיע לחנות הווירטואלית שלכם כאשר הוא יבצע חיפוש בגוגל או במנועי חיפוש אחרים.  למידע נוסף על קידום אורגני בגוגל.

שילוב תגיות וקידום ברשתות החברתיות

רשתות חברתיות הן דרך מושלמת לקדם חנות וירטואלית. התגיות שנכניס לאתר יספקו שילוב של האתר ברשת החברתית בתוספת קידום. כשאנחנו מכניסים תוכן או מוצרים מהחנות הווירטואלית שלנו לרשתות: חשוב שנתייג נכון את המוצרים ונדע גם באיזה קבוצות לפרסם את הקישור לחנות או למוצרים מהחנות וכיצד לטרגט את קהל היעד כשאנחנו מבצעים קידום ממומן ברשתות חברתיות.

שיפור האתר

כאשר גולשים יגיעו אליכם דרך מאמרי SEO  – מאמרי קידום עם מילות מפתח מתאימות בחיפוש שמבצעים גולשים בגוגל – או דרך הרשת החברתית, כמו גם באמצעות פרסומים שונים ומהלכי קידום: חשוב שהאתר של החנות יראה מושלם. לכן חשוב לבצע פעולות כמו שיפור מהירות האתר, משמע טעינה מהירה של החנות ושל המוצרים. גולשים שרוצים לבצע רכישה לא יחכו יותר מכמה שניות לטעינת מוצר. לכן שיפור כזה הכרחי במידה ויש בעיות או טעינה איטית. כדי לשפר טעינה ואת זמן התגובה של האתר חשוב להסיר פונקציות שאינן נחוצות לחנות, לבצע אופטימיזציה לתמונות, להקטין משקלים של סרטונים ותמונות, לבחור שרת ייעודי ולא שיתופי, לאחסן את האתר בחברת אחסון טובה, לבחון את גרסת המובייל ולוודא כי היא מהירה וכולי.

אבטחה

אתרי קניות און ליין חייבים להיות מאובטחים. אנשים מבצעים בדיקה של אבטחת חנויות און ליין לפני שהם מזינים פרטי תשלום. לכן חשוב לדאוג לסריקת אשראי נכונה ובטוחה ולאפשר לגולשים להרגיש שהם קונים באופן בטוח. באמצעות מתן תשומת לב לדגשים האלה, תוכלו לקדם ולשדרג את החנות הווירטואלית שלכם.

 

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
ניווט מהיר
רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר